Over mij

Roos Brancovich

Na mijn opleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht heb ik jarenlang als ontwerpster gewerkt voor verschillende bedrijven zowel in Nederland als in het buitenland. Hier komt mijn passie voor textiel en vintage kleding vandaan en ook mijn liefde voor de kleur blauw. Ik heb een aantal jaren met studenten gewerkt op de HKU en het viel me op dat er zoveel studenten vastliepen door het hebben van angsten, burn-out en overige problemen en hierdoor wilde ik me graag verdiepen in de ‘blues’ van iemand anders. De psyche van de mens heeft me altijd al geboeid en zo besloot ik om te gaan studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Inmiddels ben ik erkend integratief counselor & coach en mijn doel is over enige tijd (trauma) therapeut te zijn aangezien mijn interesse in de wat diepere problematiek ligt.

Op dit moment ben ik werkzaam als studentencoach op de HKU en heb daarnaast mijn atelier in Amsterdam waar ik ook praktijk houd. Ik maak beeldend werk waar ik gebruik maak van de Cyanotype techniek. Een oud fotografisch printproces uit 1800 en geef regelmatig workshop hierin. Ik ben ervan overtuigd dat door creatief bezig te zijn je je geest verruimt en je zo motiveert om buiten je bestaande denkpatronen te begeven. Creativiteit wekt een nieuwsgierigheid op die je kan gebruiken in je onderzoek naar jezelf zodat je kan groeien in datgene wat voor jou belangrijk is. Hierbij is het proces minstens zo interessant als de uitkomst.

Ik geef ook cyanotype workshops en veel van mijn creaties zijn te vinden op mijn website www.toiledechine.com

Made with ❤ by Roos Brancovich 2020